Brabants Bont Placemat Rood

Brabants Bont Placemat Rood
14.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Fabrikant Hollandsche Waaren
Artikelcode10.071.002
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Lage voorraad
De Placemat Brabantsbont van Anne-Marie van Jetten voor Hollandsche Waaren is een prachtige placemat voor op tafel maar kan ook als servet gebruikt worden. De gehele serie is geweven op een jacquardweefgetouw in het Textielmuseum van Tilburg.

Van oudsher reisde de VOC al met serviezen de hele wereld rond, en bracht beschilderd porselein naar Delft waar de plateelbakkers eigen invulling gaven aan de Chinese blauw op wit decoraties: het nu bekende Delft’s Blauw. Taferelen als ambachten, portretten en bloemendecors werden op vazen, schalen en serviezen aangebracht. Uit deze nieuwe techniek ontstonden nieuwe vormen met andere kleuren, waaronder het bekende ‘Boerenbont’: een servies rechtstreeks van het Hollandse platteland uit de 19e eeuw: nuchter en eenvoudig, stevige vormen zonder tierelantijnen en in de basiskleuren blauw, rood en zwart. Geïnspireerd op deze traditionele vormen van Brabantse ruit en boerenbontmotieven zijn de theedoeken, keukendoeken, tafelkleden en bijpassende servetten ontstaan als: ‘Brabants Bont’.

De servetten zijn vervaardigd uit 100% katoen en mogen gewassen worden op maximaal 60 graden. Bij het wassen moet u rekenen op ongeveer 5% krimp.

Afmeting: 45 x 45 cm.