House of Rym

House of RYM is gebouwd op een liefdesrelatie.
Een liefde tussen het oude handwerk en eigentijds design.
Tussen Tunesië en Zweden....
Tussen duurzame materialen en intrigerende vormgeving.....
Tussen antiek vakmanschap en Scandinavisch design....
En dat is te zien !


House of Rym werd in 2011 opgericht door Rym Tounsi en Zied Youssef. Beidde delen ze een passie voor hun cultureel erfgoed. Maar ook het geloof dat designliefhebbers uit alle continenten het verdienen te genieten van hun moderne interpretatie van traditionele producten. Samen met de ontwerpsters Anna Backlund en Elisabeth Dunker (Fine Little Day) ontstond House of Rym.
Het resultaat van deze samenwerking is een prachtige servies, bestaande uit verschillende stukken en patronen die oneindig gecombineerd kunnen worden. Bij de aanblik op de verschillende koppen en schotels is het als liefde op het eerste gezicht. En we verdenken House of RYM ervan, dat dat juist de bedoeling is…

Duurzaamheid is een belangrijk motto voor House of Rym, o.a: Alle productie (veelal handwerk) vindt plaats in Tunesië op eerlijke wijze in weverijen en werkplaatsen met gebruik van pure, natuurlijke grondstoffen. Het olijfhout is afkomstig van duurzaam gecertificeerde olijfbomen. Kussens en poef zijn gemaakt van hergebruikte kelims. Het porselein wordt verpakt in een verpakking van gerecylced karton.

Mix & Match
Het plan was om verschillende designontwerpen te maken voor de servies onderdelen, met verschillende expressies. Maar ze wilden wel dat de afzonderlijke onderdelen samen een verhaal zouden vertellen. De gebruiker kan zelf mixen met de verschillende patronen. Een kopje met het ene patroon gemixt met een bordje van het andere patroon, wat jij wil!