Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen:
KokenTafelen streeft duurzaam ondernemerschap na, en om dit te onderschrijven hebben we een aantal keuzes gemaakt:  
  • Zo streven we er naar zoveel mogelijk producten in ons assortiment op te nemen, die op ambachtelijke, biologische en/of duurzame wijze geproduceerd worden en FAIR TRADE producten en producenten.
  • Voor ons drukwerk gebruiken we gerecycled of fsc gecertificeerd papier, maar liever nog informeren we onze relaties digitaal over alle nieuwe producten en merken en geldende aanbiedingen.
  • Daarnaast hergebruikt KokenTafelen zoveel als mogelijk het verpakkingsmateriaal dat wij van onze leveranciers ontvangen. Op deze manier dragen wij bij aan een minder grote papierberg. Ook het opvulmateriaal dat wij van onze leveranciers ontvangen, wordt zoveel als mogelijk hergebruikt.
  • Waar het opvulmateriaal niet hergebruikt kan worden, gebruiken we biologisch afbreekbare verpakkingschips (groen opvulmateriaal). Deze kun je opnieuw gebruiken voor transport of opslag, maar wanneer je deze verpakkingschips weg wilt gooien, dan kan dat zonder belasting voor het milieu, gewoon in de biobak/groencontainer, op een composthoop, bij het oud papier of bij het gewone huisvuil.