Brood bakvorm staal

Brood bakvorm staal
12.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeBC020
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Lage voorraad
Deze bakvorm uit gepolijst blauw staal is erg in trek bij professionele broodbakkers. Blauw staal neemt de warmte heel snel op en verdeelt ze gelijkmatig. Dit spaart energie en verzekert een snel en regelmatig bakproces. Het brood krijgt altijd een lekker krokante korst als het deksel halverwege het bakproces eraf wordt gehaald. Laat het brood na het bakken een twintigtal minuten in de vorm afkoelen. Daarna komt het brood er gemakkelijk uit.

Bij goed gebruik gaan deze vormen levenslang mee, maar het vergt wel een beetje onderhoud.
Voor het eerste gebruik was je de bakvorm best in een zeepsopje. Droog de vorm af en vet hem in. Plaats de vorm dan enkele minuten in een hete oven. Op die manier voorkom je roest.

Blauw staal moet altijd vet blijven! Je maakt deze vormen best schoon met een velletje keukenrol. Als wassen toch echt nodig zou zijn, doe je dat best op de hierboven beschreven manier. Blauw staal mag nooit in de vaatwasmachine. Vergeet niet deze bakvormen altijd opnieuw in te vetten voor je ze opbergt anders gaan ze roesten. Mocht er ooit een roestplekje ontstaan, dan kun je het eenvoudig met wat polijstmiddel of fijn schuurpapier wegschuren en daarna de vorm weer goed invetten.

Afmeting: 24 x 14 cm (middelste maat op foto); voor circa 1000-1200 gram deeg

Geschikt voor alle deegsoorten
Niet geschikt voor de vaatwasser !