Koken & Tafelen

Olijfolie

sauzen, voor- & hoofdgerechten

Olijfolie
7.20 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode9789059206939
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Lage voorraad
Een leuk boekje met smakelijke recepten en nuttige tips. Olijfolie is voor veel mensen een favoriet kookingrediënt: het is lekker, veelzijdig en gezond. Olijfolie is ook verrukkelijk als dip en als basisingrediënt in klassieke sauzen als pesto, mayonaise en aioli.

Er worden over de hele wereld honderden verschillende soorten olijfolie geproduceerd. Een handige inleiding vol informatie over koudgeperste, ongefilterde en andere oliën helpt je een keuze te maken. Bij de voorgerechten vind je hapjes als Bruschetta met olijfolie en knoflook en warme Bagna cauda. Probeer voor het hoofdgerecht eens de Spaanse salade van geroosterde groenten of de kip met tomaten, knoflook en olijven. Het boek besteedt tevens aandacht aan sauzen en dressings, waar olijfolie zo beroemd om is geworden. Je vindt hier alle klassiekers, van pittige vinaigrette (met varianten op het traditionele recept) tot mayonaise en geurige pesto.
Afmeting 14,7x14,7 cm, 64 pagina`s, gebonden.

Cadeautip: leuk om te geven in combinatie met een fles olijfolie, servetten, olijven en een olijvenschaaltje!

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant: