Paella pan staal

Paella pan staal
32.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeBC022
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Lage voorraad
Deze paella pan uit gepolijst blauw staal neemt de warmte heel snel op en verdeelt ze gelijkmatig, zodat het voedsel snel dichtschroeit en de smaak behouden blijft.

Bij goed gebruik gaat deze paellapan levenslang mee, maar het vergt wel een beetje onderhoud:

Inbranden voor eerste gebruik:
Voor het eerste gebruik moet je de pan inbranden: zet de pan op een hoog vuur tot de oppervlakte zwart begint te zien. Was dan de pan uit met warm water en een klein beetje zeep of soda. Spoel vervolgens na met water en plaats de pan op een mediumvuurtje om hem te laten drogen. Daarna neem je een velletje keukenpapier waarop je een beetje olie doet. Gebruik enkel olie die de hoge hitte kan verdragen zoals arachide olie of zonnebloemolie.Zet het vuur hoger en wrijf de pan er ten slotte mee uit. Herhaal deze laatste stap tot het keukenpapier zuiver blijft. Ten slotte moet je de pan enkel nog afspoelen onder de kraan, drogen en een beetje olie in de pan wrijven voor je hem wegzet.
Op die manier voorkom je roest.

Blauw staal moet altijd vet blijven! Je maakt deze pan best schoon met een velletje keukenrol. Als wassen toch echt nodig zou zijn, doe je dat best op de hierboven beschreven manier. Blauw staal mag nooit in de vaatwasmachine. Vergeet niet de paellapan altijd opnieuw in te vetten voor je ze opbergt anders gaat deze roesten. Mocht er ooit een roestplekje ontstaan, dan kun je het eenvoudig met wat polijstmiddel of fijn schuurpapier wegschuren en daarna de vorm weer goed invetten.

Afmeting:

Geschikt voor gas, elektrische en keramische kookplaten (niet voor inductie!).
Niet geschikt voor de vaatwasser !