Brabants Bont Kinderschort Blauw

Brabants Bont Kinderschort Blauw
24.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Fabrikant Hollandsche Waaren
Artikelcode10.080.001
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Lage voorraad
De Keukenschorten Brabants Bont van Anne-Marie van Jetten voor Hollandsche Waaren is een prachtige serie keukenschorten. De gehele serie is geweven op een jacquardweefgetouw in het Textielmuseum van Tilburg.
De kinderschorten zijn verstelbaar in de hals, zodat deze altijd passend te maken zijn.

Van oudsher reisde de VOC al met serviezen de hele wereld rond, en bracht beschilderd porselein naar Delft waar de plateelbakkers eigen invulling gaven aan de Chinese blauw op wit decoraties: het nu bekende Delft’s Blauw. Taferelen als ambachten, portretten en bloemendecors werden op vazen, schalen en serviezen aangebracht. Uit deze nieuwe techniek ontstonden nieuwe vormen met andere kleuren, waaronder het bekende ‘Boerenbont’: een servies rechtstreeks van het Hollandse platteland uit de 19e eeuw: nuchter en eenvoudig, stevige vormen zonder tierelantijnen en in de basiskleuren blauw, rood en zwart. Geïnspireerd op deze traditionele vormen van Brabantse ruit en boerenbontmotieven zijn de keukenschorten, theedoeken, keukendoeken, tafelkleden en bijpassende servetten ontstaan als: ‘Brabants Bont’.

De keukenschorten zijn vervaardigd uit 100% katoen en mogen gewassen worden op maximaal 60 graden. Bij het wassen moet u rekenen op ongeveer 5% krimp.