Kookkaravaantje

Kookkaravaantje
Kookkaravaantje
10.25 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode9789081936804
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Lage voorraad
Een handzaam miniboekje als vervolg op het reiskookboek Kookkaravaan dat vorig jaar werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. En er wereldwijd bij de Gourmand Cookbook Awards met de 3e prijs vandoor ging. Ik dacht abusievelijk dat dit een kinderboek was, maar nee, zeggen de makers het is voor kleine én grote koks. Een echt familiekookboek.

Ze vonden het te vroeg voor weer een heel nieuw kookboek, maar recente reizen hebben wel weer allerlei recepten opgeleverd, dus die besloten ze te bundelen in dit boekje. Wie zijn ‘ze’? Chefkok Yassine Nassir en het echtpaar Annelies Dollekamp en Marcel van Silfhout plus hun kinderen die door Nassir werden meegesleept op ontdekkingstocht door Marokko en vervolgens van geen ophouden meer wisten.

Mierenhoopoven
Het boekje is niet meer dan ansichtkaartformaat (voor de kenners: A6), maar wel 160 pagina’s dik. En ook weer uitgegeven in eigen beheer. Er is een indeling in recepten met ‘voor kleine koks’ en ‘voor grote koks’. De ingredienten worden aangegeven met één paginagrote foto met een volle tafel met spullen waar steeds bijgeschreven is wat het is. Van peterselie tot zout, van honing tot amandelen.

De kinderrecepten zijn heel duidelijk uitgebeeld met stap-voor-stapfoto’s, inclusief ‘dit heb je nodig’ en ‘Yassine doet het eerst voor…’en duren zo al snel 8 pagina’s. De recepten voor volwassenen zijn daarentegen gewoon zakelijk: een pagina met ingrediëntenlijstje en instructies en soms nog een mooie foto toe. Dit alles gelardeerd met hier en daar (vooral op kinderen gerichte) infopagina’s over de Sahara, hoe je reist per kameel, of wat een souk of kasba nou eigenlijk is. Die mix maakt het tot een leuk, levendig boekje voor een prijsje waar je het niet voor kunt laten liggen. Perfect als eerste, beknopte kennismaking met de Marokkaanse keuken.

EAN code
9789081936804
Auteur
Silfhout, M. van
Uitgever
Zilverster Media
Druk
okt 2012
Thema
Mediterraans
Editie
Paperback
Aantal pagina's
144