Nieuw Nederlandsch Kookboek

Nieuw Nederlandsch Kookboek
14.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeKT0006
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Ruim op voorraad
In de wereld van lekker eten en drinken is er duidelijk sprake van een groeiende herwaardering van locale ingrediënten en seizoensgebonden producten van Nederlandse bodem. De geïmporteerde buitenlandse keuken, de fusion-keuken en de nouvelle cuisine zijn over het hoogtepunt heen. Veel topkoks kiezen voor gerechten die passen in het ritme van het seizoen en die gemaakt zijn met de mooiste producten uit de streek. Niet volgens oude receptuur, maar vertaald naar de smaak van nu.
Dat is het Nieuwe Nederlandsche Kookboek !

Het culinair genootschap de Stichting Heren van Waarde vroeg kok Paul van Waarden een kookboek samen te stellen met nieuwe Nederlandse recepten. Daaraan werd ruimhartig gehoor gegeven: hij stelde een boek samen met twaalf maandmenu's van drie gangen waarin gebruik gemaakt werd van, voor iedere Nederlander, bekende ingredienten en ook streekspecialiteiten. Ieder menu wordt afgesloten met een wijnadvies. Geen foto's, maar royaal geillustreerd met smaakvolle grafische afbeeldingen van levensmiddelen; bij het begin van ieder menu verlevendigd met toetsen van het zelfde neon-oranje als wat voor de omslag werd gebruikt.
Geen nostalgisch geneuzel, maar inspirerende eigentijdse Nederlandse menu's met recepten voor twee personen.

Een kookboek voor de groeiende groep enthousiaste keukenprinsen en 'prinsessen. Voor mensen die plezier hebben in koken en op zoek zijn naar een volgende uitdaging.