De Shanghai-keuken

De Shanghai-keuken
29.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode9789045208978
Levertijd: 1 - 3 werkdagen Lage voorraad
Als we denken aan Chinees eten, dan denken we aan roerbakken, dumplings of loempia’s. Vanwege zijn enorme omvang biedt China plaats aan vele verschillende cuisines. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Ondanks de vele regionale verschillen kan de Chinese keuken grofweg onderverdeeld worden in vier categorieën: de Kantonese keuken in het zuiden, de Beijing-keuken in het noorden, de Sichuan-keuken in het westen en de Shanghai-keuken in het oosten.
De regio Shanghai heeft veel rivieren, meren en plassen en het is dus niet verrassend dat in veel gerechten vis voorkomt. Bovendien wordt de Shanghainese keuken gekarakteriseerd door een groter gebruik van sojasaus, suiker, rijstwijn en rijstazijn. Dat is nauwelijks opzienbarend, aangezien de beste rijstwijn van China uit de stad Shaoxing komt en de beroemde zwarte rijstazijn uit de provincie Zhenjiang.

De Shanghainese keuken biedt vele beroemde gerechten zoals Xia Long bao (Shanghainese dumplings) en Sticky tofoe. Voor het ontbijt is het vaak een simpele snack zoals rijst en gefrituurd deeg, genaamd Youtiao.
Fuchsia Dunlop is er – na haar eerdere bestseller De echte Chinese keuken thuis – wederom in geslaagd om een watertandend beeld te schetsen van een van de meest complexe en bijzondere keukens ter wereld.

  • EAN-Code: 9789045208978
  • Uitgever: Karakter
  • Editie: Hardcover
  • Auteur:Dunlop, F.
  • Druk:sep 2016
  • Aantal pagina's:400